Quantcast
Channel: Nyheter från Ystads kommun
Viewing all 443 articles
Browse latest View live

Ystad vinnare av priset Sveriges Husbilsvänligaste kommun 2014

$
0
0

Medlemmarna i Sveriges största husbilsorganisation husbilsklubben.se har utsett Ystad som vinnare av priset Sveriges Husbilsvänligaste kommun 2014.

- Detta var verkligen en positiv överraskning. Särskilt roligt är det att det är medlemmarna i Husbilsklubben som har röstat fram oss, säger Christel Jönsson, direktör i Ystads kommun.

Styrelsen i Husbilsklubben beslutade under hösten 2013 att inrätta utmärkelsen Sveriges husbilsvänligaste kommun, utifrån ett förslag från en medlem. Syftet med utmärkelsen är att lyfta fram de kommuner som uppmärksammat denna ”nya” och växande grupp inom turistnäringen. Kommuner som via aktivt arbete anordnat parkering och andra faciliteter som lockar husbilsåkarna till sin kommun.

Husbilar i Ystad

HBK har under vintern haft en nomineringsperiod där våra medlemmar har fått nominera det man anser vara den kommun i Sverige som är husbilsvänligast. Här har man sett till helheten med allt från ställplatser till hur husbilsturister blir bemötta i kommunen, vilka möjligheter till service som finns i kommunen. Även hur bra kommunen är på att informera om vad som finns för husbilar i kommunen samt hur väl det är skyltat till de olika platserna/faciliteterna påverkar nomineringarna och resultatet.

Till final gick sex kommuner för att göra upp om titeln Sveriges husbilsvänligaste kommun 2014 och omröstningen genomfördes bland medlemmarna i husbilsklubben.se.

- Vi i Husbilsklubben vill gemensamt värna om medlemmarnas informationsutbyte samt verka för att skapa större förståelse för husbilsturismen hos myndigheter och andra i vårt land genom information och kontakter, säger Leif Edström, ordförande i Husbilsklubben.


Sms-tjänst vid vattenläcka

$
0
0

Ystads kommun börjar nu använda en sms-tjänst för att informera om planerade och oplanerade vattenavstängningar. Systemet ringer automatiskt till din fasta telefon och/eller skickar ett sms till din mobiltelefon.

Du som abonnent behöver inte göra något utan meddelandet skickas via systemet till den som berörs av vattenavstängningen. Ystad.se, radio och tidningar kommer även i fortsättningen att användas som informationskanal. Den nya tjänsten är ett komplement till dessa.

– Att sms:a är ett snabbt och tillförlitligt sätt att sprida information inför vattenavstängningar, även när det är akut, säger Lars Mellberg, va-ingenjör på Ystads kommun.

Kommunen har skyldighet att informera om störningar eller avbrott i vattenförsörjningen, som till exempel en planerad vattenavstängning eller vattenläcka. I dagsläget inträffar vattenläckor i genomsnitt 2-3 gånger i månaden.

Ät frukost i skolan

$
0
0

Har du provat frukost i skolan? För 10 kronor tar du för dig av buffén som innehåller det mesta och lite till i frukostväg. Frukost serveras i kommunens alla skolor från kl 7:15 till 8:00.

Frukostmacka_filAtt äta en ordentlig frukost är en jättebra start på skoldagen. Du behöver inte föranmäla dig utan det går bra att komma direkt till skolans restaurang. Detta pris gäller elever (ej vuxna) som inte är inskrivna i fritidsverksamheten.

Följande står på menyn:

Gröt 2 ggr/vecka

Varm choklad 1 gång/vecka

Frukt i bit varje dag

Grönsak i bit varje dag

Smaksatt fil 1,5 % 1 gång/vecka

Lättfil/mellanfil 1 gång/vecka

Bröd max 5 % socker varje dag

Juice 1 gång/vecka

Havrefras 1 gång/vecka

Cornflakes

Till pålägg finns alltid ost och ett köttalternativ som korv eller skinka.

Vid frukost serveras alltid ekolo­gisk lättmjölk, vatten, hårt bröd och bordsmargarin.

Välkommen!

Har du frågor är du välkommen att kontakta Lotta Wallin på kostenheten 0411-57 73 33 eller Marie Balksäter 0411-57 72 28

 10 kr/ gäller elever inte vuxna  och att erbjudanet riktar sig till elever som inte är inskrivna i fritidsverksamheten

Välkommen på näringslivsfrukost 23/9

$
0
0

Det är dags för höstens första näringslivsfrukost. Boka den 23 september på Ystads Saltsjöbad. Temat är Ystads näringsliv efter valet.

Näringslivsträff Välkommen till Ystads kommuns näringslivsfrukost i samarbete med Företagarna, Ystads Allehanda och Radio Active. Vi träffas den 23 september kl. 07.30-09.20 på Ystads Saltsjöbad.

Program:


07.30    Frukost och mingel

08.00    Johan Österberg, näringslivschef

08.10    Kommunalrådet om näringslivet i kommunen

8.40      Påtår och mingelpaus

9.00      Mattias Johansson, upphandlare, Ystads kommun

9.10      Presentation av företag samt frågor och diskussion

09.20    Avslutning

Anmälan:
Klicka här för att anmäla dig till näringslivsfrukost 23/9

Senast den 22 september behöver vi din anmälan.

Varmt välkommen!

 

 

Andreaz Strömgren ny samhällsbyggnadschef

$
0
0

Andreaz Strömgren blir ny samhällsbyggnadschef i Ystads kommun. Han kommer närmast från tjänsten som miljödirektör vid Sundsvalls kommun.

Andreaz Strömgren ny samchefAndreaz Strömgren är i grunden statsvetare men har forskat och disputerat i ämnet samhällsplanering. Han kommer senast från tjänsten som miljödirektör i Sundsvall och dessförinnan som förvaltningschef för miljö- och byggkontoret i Timrå kommun. I Timrå arbetade han med liknande frågor som nu åter blir aktuella.

- Det ska bli jättekul att arbeta med samhällsbyggande igen. Jag ser fram emot att verka i en dynamisk region och att få utveckla Ystad som redan är en attraktiv kommun med mycket karaktär och intressant historia, säger Andreaz Strömgren.

- Jag är stolt och glad över att välkomna Andreaz Strömgren till Ystads kommun. Jag är övertygad om att den erfarenhet och kompetens han besitter kommer att vara en stor tillgång i utvecklingen av kommunen, säger kommundirektör Christel Jönsson.
Andreaz Strömgren tillträder den 1 januari 2015. Gustaf von Seth är fortsatt tf samhällsbyggnadschef fram till den 1 januari.

Leila Ekman chef för nyinrättade avdelningen Stadsbyggnad
Kommunens fysiska planering, bygglov, gis- och mätverksamhet läggs nu i en sammanhållen avdelning Stadsbyggnad. Stadsarkitekt Leila Ekman blir avdelningschef samt enhetschef för plan- och gis då Anna Möller går vidare till Vellinge kommun.

Förändringen träder i kraft den 1 oktober och innebär att avdelningen är uppdelad i tre enheter:
Leila Ekman chef Stadsbyggnad- Plan och Gis
- Bygglov
- Kartor och mät

Leila Ekman är fortsatt kommunens statsarkitekt och får alltså ett utökat uppdrag.
- Nu blir det lättare för mig att ta den strategiska rollen i frågor om hur man bygger staden och kommunen, säger hon.

Uppskattad säkerhetsmässa för sjundeklassare

$
0
0

Elever i årskurs sju får under två dagar i september uppleva en realistisk diskoteksbrand, ställa frågor om brottslighet, höra om sms-lån och lära sig vad man ska tänka på om man är först på en olycksplats.

Säkerhetsmässa 2014

Detta är andra året man genomför en gemensam säkerhetsmässa för Ystad-Österlenregionens högstadieskolor. På plats finns polis, räddningstjänst, sjukvård, NTF Skåne, Länsförsäkringar Skåne samt Sparbanken Skåne.

- Ett skäl till satsningen är att fånga upp ungdomar innan de hamnar i den ålder då vissa börjar ägna sig åt exempelvis skadegörelse, mopedkörning av olagligt slag och annan brottslighet, med alla risker och konsekvenser det medför. Målet är också att göra eleverna medvetna om andra risker och om hur de kan agera i utsatta situationer, säger Thomas Andersson, säkerhetschef Ystad-Österlen.

sakerhetsmassa 2

En glimt av 60-talets Ystad ställs ut på Klostret

$
0
0

Fläta på Kellermans, nerklottrad parkas eller popgala i Folkets hus? Känns något av detta igen finns det chans att du syns på en hörna i utställningen Club Wiberg - Vårt 60-tal i Ystad.

Monter Club Wiberg

Nu visas utställningen "Club Wiberg - vårt 60-tal i Ystad" på Klostrets bakficka i Ystad. I somras släpptes boken med samma namn och redaktionsgänget bakom både bok och utställning har tillsammans med Klostret gjort djupdykningar i fotoalbum, vindar och källarförråd för att hitta den kuriosa som nu visas upp i utställningen.

Allt från originalservis från stamfiket Kellermans och John Silver-cigaretter till en välskräddad rutig scenkostym och gitarrer finns nu utställda på Klostret tillsammans med ett 50-tal fotografier från tiden det begav sig. Här hoppas arrangörerna att igenkänningen är hög och att Ystadsborna kanske upptäcker någon de känner och kanske till med sig själv.

Det fanns många klubbar i Ystad på 60-talet. Club Wiberg var en av de mest populära och inhyst i en gammal mjölkaffär på Stora Västergatan.

I utställningen ingår även en 25 minuter lång film med musik från Ystadband som The Bottnix, The Beez och The Revells. Filmen visar klipp från de fyra nostalgikvällar som arrangerats mellan 1984 och 2014.

Utställningen pågår till den 18 januari.

Monter entré Club Wiberg

Enklare laga mat från grunden i ny skolrestaurang

$
0
0

Lagom till skolstart serverades barnen lunch i den nybyggda skolrestaurangen i Köpingebro skola. Även personalen kan glädjas åt ett sprillans nytt och större kök där de nu har bättre möjligheter att laga mat från grunden.

Marie vid buffén i Köpingebro skolrestaurang

Den nya skolrestaurangen, som ännu inte fått något namn, är en del av om- och tillbyggnaden av hela Köpingebro skola där elevantalet de senaste åren har ökat mycket.

Kostekonom Marie Balksäter är med och planerar utformning, möbler och inredning när Ystads kommun bygger nya skolrestauranger. Målet är att skapa kök där så mycket mat som möjligt kan lagas från grunden.

- Att laga nära gästen är viktigt för oss. För att lyckas med det krävs det tillräckliga utrymmen för både kylrum och frysrum, bra arbetsytor och rätt utrustning. Här i Köpingebro har vi till exempel ett stort stekbord och tre ugnar. I dagsläget lagar vi 70-80 procent själva men vi ska bli ännu bättre. Men det är en utmaning att panera färsk fisk till 300 barn, berättar Marie Balksäter.

Nytt skolkök Köpingebro

Även ljudnivå och allmän trivsel är såklart viktigt i restaurangen. Tack vare att servering och matsal ligger åtskilda blir ljudnivån lägre. Även rätt materialval hjälper till att dämpa ljud. Skorna tas av vid ingången.

- Barnen märkte direkt en skillnad till exempel när de satte ner sina glas på bordet. Det slamrar inte lika mycket nu. Vi strävar efter att hela måltidssituationen ska kännas avstressande. Det finns alltid en ansvarig pedagog som äter med barnen, det heter pedagogisk måltid och har som syfte att i själva måltidssituationen prata om t ex tallriksmodellen och vikten av att äta en näringsriktig lunch samt att hur viktigt det är med en lugn och trevlig måltidsmiljö, säger Marie Balksäter.


Nu rivs gamla Willys

$
0
0

Rivningen av den gamla Willys-fastigheten har påbörjats och beräknas vara färdig om en dryg månad. Ystads kommun äger tomten och målet är att skapa 90 nya bostäder här.

Men först måste en detaljplan tas fram som även ska ut på samråd så att grannar kan tycka till. Kommunens exploateringsingenjör räknar med att planen ska vara klar för samråd innan året är slut.Karta gamla willys

I våras bjöd kommunen in byggföretag till två möten för att informera om planerna.

– Vi har exploatörer som är intresserade och de kommer att vara med i detaljplanearbetet, säger Pernilla Randefalk.

Byggstart sker tidigast i slutet av nästa år förutsatt att planerna inte möter motstånd.

Perikles, Sommarteatern och Olle Tull prisade av Kulturnämnden

$
0
0

Perikles och Sommarteatern har prisats av Kulturnämnden med årets kulturpris respektive stipendium. Musikläraren Olle Tull fick dessutom utmärkelsen årets kultureldsjäl.

perikles orkesterYstads kommuns kulturpris 2014 tilldelas Perikles orkester.
Perikles orkester får priset för att de under 40 år har spelat i Ystad och i hela Sverige och spridit glädje med sin musik. De har genomfört 4000 spelningar inför en publik på 3 miljoner och varit fantastiska ambassadörer för Ystad. Perikles är orkestern som myntat Sveriges mest kända raggningsreplik - många människor har förväntansfullt nynnat på deras hit Var ska vi sova i natt. Kulturnämnden ser fram emot många kommande år av dans, sång, musik och glädje med Perikles orkester.

 sommarteatern ystad

Ystads kommuns kulturstipendium 2014 tilldelas Sommarteatern i Ystad.
I Ystads sommarteater står barnen och de unga i centrum i sprakande musikteaterföreställningar som riktar sig till människor alla åldrar. De medverkande får uppleva en fantastisk gemenskap och får lära sig hantverket bakom teaterföreställningar. Publiken får ta del av de unga skådespelarnas stora engagemang, proffsiga inställning och deras storslagna föreställningar - något som säkerligen har inspirerat många barn och unga att själv våga prova att stå på scen.

 
2014 års kultureldsjäl Olle Tull
Olle TullOlle Tull är musikern och musikläraren som under många år har inspirerat barn och unga att spela, skapa musik och umgås. Detta med ett engagemang som är alldeles utöver det vanliga. Han har lärt dem musicera i ordets rätta bemärkelse - samarbete, tålamod, lyhördhet, vänskap, glädje och respekt för allas olikheter. På så sätt har han bidragit till att eleverna har utvecklats både som människor och som musiker. Hans engagemang för kulturlivet i Ystad har bland annat bidragit till musikföreningen Chorus verksamhet och att scenen i Norra Promenaden utvecklats till en aktiv musikscen.

Olle Tull är en sann inspiratör som verkligen förtjänar att kallas 2014 års kultureldsjäl.Kulturpriset på 25 000 kronor ska belöna en samlad kulturgärning som bidragit till att berika kulturlivet i kommunen. Kulturstipendiet på 5000 kronor ska vara en uppmuntran till antingen en ung kulturutövare eller till en förening/organisation som arbetar för kultur för unga inom Ystads kommun.

Skolelever ställer ut om hållbar utveckling

$
0
0

Energifallet i Skåne och Ystads kommun arrangerar tillsammans en utställning med elever från Blekeskolan, Ängaskolan och Backaskolan på temat Hållbar utveckling och framtidens energi. Välkommen på invigning då eleverna själva berättar om sina bidrag.

Eleverna har under hösten arbetat med energi och hållbar utveckling och funderat över lösningar för framtiden. Resultatet är en utställning fylld av kreativa idéer där eleverna själva kommer med förslag på hur alla kan spara energi och leva mer hållbara liv.
Utställningen invigs den 21 oktober. Vid tre tillfällen under dagen kommer eleverna hålla anföranden där de berättar om sina bidrag till utställningen.

Tid: 21 oktober kl. 9:00, 10:00 och 11:00.

Plats: Stadsbiblioteket Ystad

Vi välkomnar er att delta vid invigningarna och diskutera hur eleverna ser på en hållbar framtid.

Naturskyddsföreningen har fått stöd av Region Skånes Miljövårdsfond för att arbeta med att sprida läromedlet ”Energifallet” i Skåne. Detta görs i samarbete med Energikontoret i Skåne och kommuners energirådgivare. Skolorna som deltar i Energifallets inspirationsserie ställer ut det som de lärt sig om hållbar utveckling och energianvändning och sina tankar om framtidens energi. Från och med vecka 43 pågår utställningar i Tomelilla, Ystad och Malmö.

För mer information kontakta:

Sanna Dufbäck, Projektledare, Energifallet i Skåne. 046-33 56 50, sanna.dufback@naturskyddsforeningen.se


Mer om projektet Energifallet i Skåne

Mer om läromedlet Energifallet

Logga region skåneenergifallet logo

Lindar på Blekegatan ersätts med prydnadskörsbär

$
0
0

Under 2013 byttes de gamla lindarna på ena sidan av Blekegatan ut mot prydnadskörsbär. Nu har turen kommit till andra sidan och Blekegatan får därmed en enhetlig trädallé. Lindarna som står här idag växer för nära husen och måste därför beskäras varje år.

Prydnadskörsbär

På måndag den 27 oktober påbörjas arbetet med att fälla cirka 50 lindar längs södra sidan av Blekegatan. Istället planteras 42 stycken prydnadskörsbär, ett arbete som beräknas pågå under två veckor. Enligt stadsträdgårdsmästare Ulf Andersson ska inte prydnadskörsbärets krona växa så nära fastigheterna.

De lindar som står längs Österports torg kommer inte att ersättas eftersom konkurrensen från torgets plataner är för stor. Istället försöker man att omplanteras i Källesjö (se bild).Plantering av lind i KällesjöLindar vid husfasad

Under arbetets gång kan det vara begränsad framkomlighet på Blekegatan mellan klockan 7 och 16.

Stoppa upp mig - film om Sveriges siste luffare

$
0
0

Bengt Vincent, som kallar sig Sveriges siste luffare har skänkt sin luffarkostym och andra minnessaker till Klostret. Lucas Gölén har dessutom skapat en film om Bengts liv som visas varje heltimme på Klostret.

Det har skrivits många tidningsartiklar genom åren när den excentriske och originelle luffaren dragit land och rike kring med sitt dragspel. Som regel iklädd sin lappade luffarkostym och hatt, ständigt rökandes en fet cigarr.

Han är känd långt utanför Skånes gränser, inte minst sedan han ansökte till kommunens kulturnämnd om att få bli uppstoppad och utställd tillsammans med sitt dragspel efter sin död. Nu blev det inte så men istället finns några av hans tillhörigheter bevarade i Ystads museers samlingar. På Klostret visas också en film där han berättar om sitt liv. Filmen, som är skapad av museifotografen Lucas Gölén, visas dagligen varje heltimme.

Vinnare utsedda i Commute greener

$
0
0

Höstens miljötävling är avslutad och de grönaste pendlarna är utsedda: Malin Junghard och Elin Maria.

Tävlingen syftar till att få bilpendlare att färdas mer miljövänligt. Genom en gratisapp i telefonen utmanas de tävlande att sänka sina koldioxidutsläpp. Två personer i Ystads kommun lyckades extra bra med detta. Grattis till Malin Junghard som vann första pris och Elin Maria på andra plats. Båda belönas med Jojo-kort och diplom.

Nytt om stadstrafiken i Ystad - linje 1 och 2

$
0
0

Den 14 december sker en del förändringar för stadsbussarnas linje 1 och 2 i Ystad. Bättre anpassning till tågen och färre bussar genom Stortorget blir resultatet.

Det senaste året har Skånetrafiken, Bergkvara buss och Ystads kommun arbetat med att utreda hur stadsbussarnas tider och körvägar kan bli bättre för att tillgodose Ystadsbornas behov och önskemål.

Linje 1
Linje 1 har fått en rakare och snabbare körsträcka som inte längre går genom centrum. Du som vill åka till Lasarettet, Stortorget, Klostret eller Siriushuset kan istället ta linje 3 eller byta på stationen till linje 4. Linjen får även en ny hållplats på Klintehusgatan.

Linje 2
Linje 2 (Regementet-Stationen) får stationen som ändhållplats. Du som ska till Gjuteriet och Nya kyrkogården kan istället resa med regionbuss 190. Du som reser från Regementet får en extra morgontur för att enkelt kunna resa vidare med tidigt morgontåg mot Malmö.

Nya badhuset får en ny hållplats på linje 2; Ystad Arena. 

Linje 5 Saltsjöbaden
Linje 5 utökades nyligen till halvtimmestrafik och får nu också en ny hållplats vid idrottsplatsen.

Stadsbuss vid tågstationen.


Glada pristagare på Näringslivsgalan

$
0
0

Näringslivsgalan firade 10-årsjubileum den 19 november. Ystads kommun delade ut priser till årets ambassadör, nyföretagare och det nyinstiftade hederspriset.

Det blev en festlig kväll med 250 gäster som var med och firade näringslivet i Ystad.

Utmärkelsen Årets Nyföretagare gick till YBB – Ystad Bilbesiktning med motiveringen att företaget sticker ut i en annars traditionell bransch, visar en passion och ett intresse som sedan starten 2011 lett till fina resultat och flera anställda.
Medarbetare på YBB
Philip Liedberg tog emot titeln Årets Ambassadör inför stående ovationer. Genom sina många arrangemang och konserter på Öja och som grundare av ett flertal restauranger med god och vällagad mat sätter han Ystad på kartan.
philip liedberg
Årets Hederspris var ett alldeles nytt pris på galan som med ett öronbedövande jubel delades ut till Calle Rasmusson för sitt betydelsefulla och viktiga arbete i Ystad med att hjälpa lokala företag att växa, utvecklas och må bra genom sin inkubator.

calle rasmusson
– Jag är väldigt glad - och överraskad! Och väldigt hedrad, det känns fantastiskt skoj! Jag känner att drivet ökar ännu lite till så jag kommer köra stenhårt framöver, sa en glad pristagare.

Foto: Lokalt Näringsliv

Europa minskar avfallet

$
0
0

Förebyggande av avfall toppar prioriteringen i EU:s avfallshierarki. Inom Ystads kommun strävar vi efter att tillsammans arbeta mot minskade avfallsmängder.

Nu är det dags igen för projektet ”Europa minskar avfallet” som i år anordnas för sjätte gången i rad. Projektet pågår 22–30 november. Avfall Sverige är nationell samordnare och projektet stöds av Naturvårdsverket. Ystads kommun är med i projektet för att nå svenska folket med information om att miljön påverkas av våra konsumtionsvanor. Och att vi - var och en av oss - kan påverka!

Några övergripande syften med ”Europa minskar avfallet” är att visa sambanden mellan förebyggande av avfall och hållbar utveckling och att genom konkreta exempel belysa vad olika aktörer åstadkommit när det gäller förebyggande av avfall.

Årets bästa kafé och kultur finns i Ystad

$
0
0

Årets bästa kafé och årets kulturhändelse landade i Ystad när Magasinet Skåne prisade Åbergs trädgård och kafé och Ystad Sweden Jazz Festival på sin årliga gala den 2 december.

Den 2 december delade Magasinet Skåne ut priser i tävlingen Skånes Bästa vid en gala på restaurang Fabriken i Malmö. Det var åttonde året i rad som tidningen prisade skåningar som gjort livet värt att leva.

Kabusa Design Factory var nominerad i kategorin Årets Butik.

Åbergs trädgård och kafé tog emot priset för Årets kafé. Lena Drameus-Åberg tog emot priset av konfrencieren Lena Frisk.

Lena Drameus Åberg årets kafé

Ystad Sweden Jazz Festival fick utmärkelsen Årets kultur.

Jan Lundgren, konstnärlig ledare och grundare av festivalen, tog emot priset.

 Jan Lundgren årets kultur

Ystads räddningstjänst bland de snabbaste i landet

$
0
0

Sydöstra Skånes Räddningstjänstförbund, SÖRF, är bland de snabbaste att rycka ut till dem som behöver hjälp. Det slås fast i mätningen som görs av Sveriges Kommuner och Landsting, SKL.

Räddningschef Tom SetterwallMätningen visar att Ystad med heltidspersonal kommer på tredje plats i landet med 8,3 minuter och att SÖRF:s deltidsstationer ligger på strax över 10 minuter.

Nio av tio invånare har ganska eller mycket stort förtroende för räddningstjänsten enligt årets enkätstudie. Rapporten ”Öppna jämförelser – Trygghet och säkerhet 2014” är gjord av SKL och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). I rapporten jämförs och rangordnas kommunernas räddningstjänst utifrån ett sammanvägt värde med hänsyn taget till kommunernas olika förutsättningar.

Sydöstra Skånes Räddningstjänstförbund är ett gemensamt räddningstjänstförbund för kommunerna Simrishamn, Sjöbo, Tomelilla och Ystad. Räddningschefen är Tom Setterwall.

Christel Jönsson lämnar Ystad - blir kommundirektör i Kristianstad

$
0
0

Christel Jönsson blir ny kommundirektör i Kristianstad och lämnar därmed uppdraget som kommunchef i Ystad i mitten av mars.

– Jag trivs bra i Ystad och hade gärna stannat ett tag till. Alla positiva händelser och projekt som genomförts här, har gjort mitt arbete både roligt och utmanande. Även Kristianstad är inne i en spännande utveckling som jag tycker är intressant, säger Christel Jönsson.

– Vi tackar Christel Jönsson för hennes insatser och önskar henne lycka till med det nya uppdraget i Kristianstad, säger kommunalrådet Kristina Bendz.

Tillträde som kommundirektör i Kristianstad sker i mitten av mars 2015 och rekryteringen av en ersättare startar så fort som möjligt.

Viewing all 443 articles
Browse latest View live